Födelsedagskalas!
I fredags fyllde Richards - och därigenom även min - kompis Bengt tjugotre år. Så igår firade vi honom!
Vi var hemma hos en annan kompis föräldrar, som har ett stort hus och framför allt stor trädgård ute i Tyresö. Vi åt grillspett på fläskfilé, lök och paprika med ugnsrostad potatis. Jag körde bil, så jag drack alkoholfritt vin till maten. Även om jag inte hade kört hade jag kunnat göra det - jag tänkte skriva lite mer om mina tankar kring alkohol i ett annat inlägg!
Min Richard var där!
Efter middagen tog vi med våra kaffekoppar ner till den här drömmiga lunden som de alltså har i sin trädgård (!). Vi spelade två partier kubb och mitt lag förlorade båda gångerna.
Sen satt vi uppe på altanen och de andra spelade drickspel, vi spelade pingis, körde karaoke, åt tårta och till sist åkte alla in till klubben. Jag tog med Richard i vår bil och körde hem honom, han var för trött för att följa med.
 
Nu är Bengt ett år äldre och en kväll rikare. Så himla härligt med födelsedagar!
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Dejtkväll i Visby
Den andra kvällen i Visby var en torsdagskväll och vi bestämde oss för att gå på dejt. Richard hade bokat bord på vår favoritrestaurang under dagen, så vi promenerade in mot stan en kvart innan vi skulle få vårt bord.
Vi var på restaurang Crêperi & Logi, som även kallas för Strykjärnet. De serverar galetter eller crêpes och allt är vansinnesgott där! Richard tog en variant med prosciutto och jag en med lammfärsbiff & chèvre.
Det är så himla mysigt att sitta öga mot öga med honom, bara prata om allt jag tänker på och allt han tänker på. Vi går alldeles för sällan på restaurang bara vi två när vi är hemma!
När vi ätit upp och betalat notan gick vi ner för Hästgatan och gick på promenad genom stan. Vi var på jakt efter present till hans syster som fyllde år på lördagen! Så vi spanade in genom alla skyltfönster efter en butik som kunde ha något att ge.
Vi gick såklart längs med strandpromenaden, så himla fint promenadstråk!
När vi promenerat och hånglat och pratat ännu mer gick vi upp till vårt bästa glasställe. Det var dags för mig att testa sorbetutbudet! Den här dagen valde jag en mangosorbet och den var sådär. 
 
Klart slut på torsdagsdejt!
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Första dagen i Visby
Förra onsdagen åkte jag och Richard till Visby! Vi tog färjan ifrån Nynäshamn kvart över nio på morgonen och hux flux var vi framme i en helt ny stad vid halv ett. Jag kommer nog aldrig sluta tycka att det är häftigt att en kan vakna i en säng på morgonen och somna i en annan på kvällen, flera hundra mil bort.
 
När vi kom fram kunde vi inte checka in i vår lägenhet, då incheckningen öppnade klockan tre. Istället svidade vi om till badkläder och cyklade iväg till Snäck.
Där var Richards syster med familj och badade. Så vi la oss på våra filtar, drack kaffe, åt kanelbullar och väntade på att klockan skulle bli efter tre.
När vi fått nycklarna och hittat fram till lägenheten duschade vi bort sanden mellan tårna och saltvattnet ur håret. Sedan promenerade vi in mot Visby. Vi bodde nämligen fem minuter utanför, medan Richards familj hyrde en lägenhet innanför murarna. Destinationen var alltså hem till dem! Där vankades det grillmiddag på innergården, och en kvällspromenad, innan vi sa godnatt redan vid tio.
Det var den första Visbydagen för i år. Som vanligt handlar det mest om logistik och göra sig hemmastadd. Resten av veckan var vi på äventyr - men mer om det senare!
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Min nya blogg
Hej!
 
Det här är jag:
Eller ja, det är jag när jag står framåtböjd, vinkar och blinkar med ena ögat. Jag heter Hanna, är tjugoett år gammal och kommer ifrån Stockholm. Jag jobbar på kontor, bor på trettioåtta kvadratmeter och är laktosintolerant. Jag har en pojkvän som heter Richard, han är en och en halv månad äldre än jag och jobbar på en skola (ibland som elevassistent, ibland som vikarierande lärare). Vi har varit ihop i tre år och han är den bästa jag vet!
 
Jag vill blogga för att bevara min vardag och minnas, för att leta upp guldkorn bland saker jag ser och dela med mig av dem, för att inspirera och bli inspirerad, för att få göra någonting kreativt vid sidan av jobbet, för att få fotografera och skriva. Jag hoppas att det här ska bli en härlig plattform att hänga på! Både för mig själv, men också för er.
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg